Authentiek leiderschap: je kunt nooit goed zijn in alles

Bericht op mrt 11, 2019

Authentiek leiderschap was altijd al belangrijk, maar het staat steeds meer in de belangstelling. Van executives wordt verwacht dat ze zichzelf kennen, waardengedreven te werk gaan, gedisciplineerd doen waar ze voor staan en vanuit oprechtheid een relatie aan gaan met anderen. Ze leiden vanuit overtuigingen en weten hun boodschap goed aan te laten sluiten bij de waarden en normen van hun medewerkers. En daarbij hebben ze hun eigen stijl. Dat is authentiek leiderschap in de dop.

Als Senior Coach richt ik me vooral op coaching van executives om ze te helpen bij het behalen van resultaten en doelstellingen. Dat gaat over meer dan coaching op alleen persoonlijk vlak, in die zin is het anders dan reguliere coaching. In deze tak van sport is het cruciaal om de context van het leiderschap te kennen, de dynamiek van de organisatie, de politiek op de werkvloer. Als je daar als coach geen ervaring mee hebt, kun je een executive niet verder helpen met de ingewikkelde vraagstukken waar hij of zij mee te maken krijgt.

Niemand is op elk vlak uitmuntend. Executives houden veel ballen in de lucht, er zijn resultaten te behalen, medewerkers en stakeholders moeten hierin meegenomen worden. De processen gestuurd, er spelen ingewikkelde belangen en er moet voortdurend geanticipeerd worden op alle veranderingen. In mijn ogen is een sterke leider iemand die weet dat hij niet alles zelf kan. Coaching is een sterk middel om een groeipad te bewandelen. Om te reflecteren, waardevolle feedback te krijgen en om te gaan met de werkdruk die bij de functie om de hoek komt kijken. En naast het groeipad helpt een goede coach ook met het verkrijgen van antwoorden hoe om te gaan met complexe problemen. Onderzoek wijst uit dat sparren binnen een gelijkwaardige verhouding in een niet-bedreigende omgeving, met een niet-belanghebbende professional, nieuwe kennis creëert.

Niets is zo mooi als samen met een executive dat groeipad op te gaan. Het helpt uiteraard als er een klik is tussen mij en degene die ik coach, dat maakt het makkelijker om succes te boeken, Je moet elkaar verstaan. Samen op zoek gaan naar onderscheidende talenten die ingezet kunnen worden voor meer succes. Het geeft mij enorm als coach veel voldoening als ik sterke executives nog sterker zie worden, omdat ze het lef hebben gehad om naar zichzelf te kijken!

 


Deze blog maakt deel uit van een reeks coachblogs van coaches van OnzeCoach. Met praktisch en goed coachpoolbeheer ondersteunt OnzeCoach organisaties bij de Duurzame Inzetbaarheid van haar medewerkers
.