De rol van je leven

Bericht op mrt 18, 2016

imagesWat voor het toneel en de filmwereld geldt, geldt ook voor het beroepsleven. Een rol moet bij je passen. Een passende rol is een rol waarin jouw ambitie, waarden en drijfveren nauw aansluiten bij jouw talenten. Innerlijke drijfveren en zichtbare competenties komen bij elkaar.

In een rol die bij je past is de match tussen de aanwezige talenten en de vraag van de werkomgeving optimaal. Jouw persoonlijkheid, de werkzaamheden en de context waarin je de rol uitvoert, sluiten goed op elkaar aan. In zo’n rol durf je autonoom te zijn en plezier te maken. Tegelijkertijd sta je open voor advies van anderen en laat je je ‘regisseren.’ Waar zouden koning Willem Alexander en koningin Maxima zijn zonder de juiste adviseurs? Wat er gebeurt als een rol niet bij je past hebben we kunnen zien bij Job Cohen. Op het Haagse pluche kwam hij niet tot zijn recht. In de speech van Edgar Schein over ‘De leider als artiest’  (Academy of Management 2012) citeert hij een beroemde Amerikaanse toneelspeler: “Je kunt alleen goed kunt ‘performen’ in een rol, wanneer je die rol ook echt wil hebben.” De (coach)vraag die je jezelf kunt stellen: “Wat wil je bijdragen in deze rol?”  Het antwoord op deze vraag bepaalt of je volledig ‘present’ kunt zijn in die rol.

Net zoals in de film- en toneelwereld word je voor een rol vaak gevraagd op basis van het vertrouwen dat in jouw competenties wordt gesteld. Wil je een sprong in je loopbaan maken dan zul je een rol ook moeten claimen. De rol van je leven krijg je echter meestal niet in één keer. Daar gaat jaren van oefenen, bouwen, successen en ook mislukkingen aan vooraf. Net zoals bij goede wijn is het een rijpingsproces. Tijdens loopbaancoaching kun je onderzoeken welke rol het beste bij jouw past, hoe je jouw innerlijk leiderschap kunt afstemmen op de functie en hoe je naar de goede rol kunt toewerken. Ook zou je tijdens de coaching kunnen onderzoeken wat de mogelijkheden van ‘jobcrafting’ (=bijschaven van het takenpakket zodat het beter aansluit bij je talenten en ambities) binnen je huidige functie zijn.