Het connectthedotswerkende leven vraagt dat we voortdurend wendbaar zijn, alert om in te spelen op veranderingen in de organisatie, in de maatschappij en/of op de arbeidsmarkt. Ik faciliteer individuen en organisaties bij hun koers bepaling en persoonlijke en professionele ontwikkeling in tijden van transitie, innovatie en verandering.

Ik geloof in de veerkracht en vindingrijkheid (creativiteit) van mensen en organisaties. Het is mijn missie om individuen, teams en organisaties te helpen met het verbinden van alle mogelijkheden. De mogelijkheden – resources – kunnen heel concreet zijn, zoals ervaring, kennis, investeringsbudget, netwerken. Onder de oppervlakte liggen de innerlijke ‘re-courses’ besloten zoals onze dromen, behoeften en veranderpotentieel. De mogelijkheden verbinden betekent ook dat oplossingen voor zowel de korte als lange termijn worden afgewogen. Het is mijn ervaring dat hoe meer concrete oplossingen worden afgestemd op de kernwaarden, talenten en innerlijke drijfveren, hoe duurzamer het resultaat van de oplossing is.

Ik heb een achtergrond als Gestaltherapeut. Deze stroming valt onder de Humanistische psychologie en ziet de mens in al zijn volledigheid; een creatief, groeiend, betekenisgevend, waarderend wezen. Daarnaast put ik mijn kennis uit ruim twintig jaar werkervaring met leer – en ontwikkelprogramma’s op veel terreinen in het werk.

Werkwijze

Aan een traject gaat in de regel een intake of kennismakingsgesprek vooraf om te bepalen of er ‘klik’ is.
De volgende aanpak typeert mijn werkwijze:

  • Ik ga voor duurzaam resultaat;
  • De gesprekken houd ik licht en vitaal door te werken vanuit het nu;
  • Ik ben transparant in mijn aanpak en feedback;
  • Mijn opmerkingsgave gebruik ik om naast het verbale ook veel aandacht aan de non verbale communicatie te besteden;
  • Naast ruimte voor reflectie reik ik methoden en handvatten aan om de gewenste veranderingen
    vorm te geven.

Ik ben aangesloten bij de Landelijke Vereniging voor Supervisoren en Coaches, LVSC en hanteer daarnaast de codes van het Career Management Institute en Birman Internationaal in Houston.

Verder beschik ik over een groot netwerk aan specialisten en werk samen met topadviseurs op het gebied van leiderschap en verandermanagement.