Hartelijk welkom op mijn website. 

Bertine van Hoof Work WiseIk ben zelfstandig adviseur mens- en organisatieontwikkeling. Dit doe ik vanuit Work Wise, het adviesbureau dat ik in 1995 heb opgericht. (Momenteel is de website van Work Wise onder constructie).

In mijn werk help ik mensen en organisaties bij hun leer-, verander- en transitieprocessen. Zowel diverse multinationals, als overheids- instellingen, non-profit organisaties, ICT-bedrijven, en consultancybureaus zijn mijn opdrachtgevers.

De afgelopen 2,5 jaar ben ik als directeur/bestuurder bij Kloosterhotel Zin en Zin in Werk werkzaam geweest. Ook ben ik aan verschillende instellingen verbonden. Sinds 1996 geef ik intervisie aan managers, bestuurders, professionals en interimmers die sturing geven aan veranderingen en processen op Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast ben ik gastdocent op de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden en de Hotelschool Den Haag.


Goede Gesprekken’, ‘Leren en Ontwikkelen’ en ‘Ondernemerschap
lopen als een rode draad door mijn werkervaring. Individuen begeleid ik met hun loopbaan, leiderschap-, en coachingsvragen. Verder faciliteer ik teams bij het bevorderen van de samenwerking en het invullen van hun doelstellingen. Daarnaast heb ik een zeer ruime ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van leerinterventies die bijdragen aan de ontwikkeling van de organisatie, zoals Management Development, Talent Development en cultuurverandering. Als directeur/bestuurder van een dienstverlenende organisatie heb ik ervaring met het succesvol managen en borgen van veranderings- en transitieprocessen.

Ik geloof in de kracht van een goed gesprek. Door het scheppen van de juiste voorwaarden die ervoor zorgen dat mensen van en met elkaar kunnen leren, kun je als mens en als organisatie op een hoger plan getild worden.

Achtergrond en verkort CV

Na mijn studietijd ben ik naar Indonesië vertrokken en werd ik direct gegrepen door de schoonheid van het land. Via een opleiding Internationaal Management ben ik bij Indonesië betrokken gebleven en heb ik als consultant voor zowel commerciële als ideële projecten gewerkt. Terug in Nederland heb ik de overstap gemaakt naar het HRD-veld, en in 1995 ben ik van start gegaan met Work Wise.

Ik heb een Master of Science in psychotherapie, ben Register Loopbaanadviseur CMC-C (voor individuele en organisatie vraagstukken) en Advanced Birkmanconsultant sinds 1998. Een andere benadering die in mijn aanpak terugkomt is Appreciative Inquiry. Omdat ik het ook belangrijk vind om zelf te leren en te ontwikkelen, ben ik in 2016 gestart met een promotieonderzoek naar Wendbaarheid  (proactivity). Sinds 2012 ben ik lid van de Academy of Management en via de jaarlijkse vijfdaagse conferentie houd ik mijn kennis en netwerken up-to-date. Als eindredacteur en co-auteur heb ik bijgedragen aan twee managementboeken over de betekenis van wijsheidtradities in de managementpraktijk (zie boeken).

Als directeur/bestuurder van Kloosterhotel Zin en Zin in Werk was ik verantwoordelijk voor de strategische, tactische en operationele doelstellingen.
Het voormalige klooster faciliteert leer- en studiebijeenkomsten en is het eerste en enige conferentiehotel in Nederland met een Ekokeurmerk voor een 100% biologische keuken.  Zin in Werk biedt ondermeer workshops en opleidingen aan en publiceert rondom de maatschappelijke discussie op het gebied van werk en spiritualiteit. 

In 2011 heb ik samen met prof. dr. Blomme Wijsheid in Bedrijf opgericht. Naast het organiseren van lezingen, hebben we ook met enige regelmaat zelf lezingen in het binnen- en buitenland gegeven, o.a. op de Academy of Management en de Comenius leergangen. Verder ben ik aangesloten bij enkele grote internationale netwerken op het gebied van Sociale innovatie.