Bertine van Hoof Work WiseAls adviseur mens- en organisatie ontwikkeling heb ik 25 jaar ervaring met het coachen en adviseren van individuen, teams en organisatie.

In mijn werk help ik mensen en organisaties bij hun verander- en transitieprocessen en het benutten van hun potentieel. Zowel multi-nationals, overheidsinstellingen, non-profit organisaties, ICT-bedrijven en consultancybureaus zijn mijn opdrachtgever.

Sinds 1996 begeleid ik op Nyenrode Business Universiteit executives die verantwoordelijk zijn voor bedrijfs- en veranderprocessen.

Achtergrond en verkort CV

Na mijn studietijd ben ik naar Indonesië vertrokken en werd ik direct gegrepen door de schoonheid van het land. Via een opleiding Internationaal Management ben ik bij Indonesië betrokken gebleven en heb ik als consultant voor zowel commerciële als ideële projecten gewerkt. Terug in Nederland heb ik de overstap gemaakt naar het HRD-veld. In 1995 ben ik van start gegaan met Work Wise, een adviesbureau voor de ontwikkeling van individuen, teams, en organisaties.

Samen met collega trainers en coaches heb ik opleidingsprogramma’s ontwikkeld en uitgevoerd op het gebied van leiderschap, management development, talent- en loopbaanontwikkeling, zelfmanagement en teamontwikkeling. Deze programma’s maakte vaak deel uit van grote (cultuur)verandertrajecten. Daarnaast heb ik een zeer ruime ervaring met het coachen van individuen en het geven van intervisie. Om executives, management teams en boardrooms te begeleiden vind ik het belangrijk om ook zelf ervaring te hebben als leidinggevende en eindverantwoordelijke en te opereren binnen politiek complexe omgevingen.

Als (mede) eindredacteur heb ik in 2013 een Nederlandstalig managementboek uitgegeven (koninklijke Van Gorkum) en in 2014 een internationaal academisch managementboek (Palgrave McMillan). Aan dit boek hebben internationale vooraanstaande wetenschappers en management consultants bijgedragen. Verder ben ik voorzitter van de Nederlandse afdeling van het Humanistisch Management Netwerk. Deze internationale organisatie bepleit goed werkgeverschap en business modellen die zowel in commercieel en sociaal opzicht duurzaam zijn.

Opleidingsachtergrond
In België heb ik een eenjarige opleiding groepsdynamica gevolgd, vervolgens de 4- jarige Master of Science in psychotherapie afgerond. Daarnaast heb ik diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het terrein van HRM, leiderschap en arbeid en organisatiepsychologie. Sinds 1998 ben ik advanced Birkman consultant. Verder ben ik Register Loopbaanadviseur (CMC-C).

De wens om me te verbreden en verdiepen is een belangrijke drijfveer in mijn loopbaan. Vanaf 2012 is mijn wetenschappelijke belangstelling gegroeid. Jaarlijks neem ik deel aan de Academy of Management, de grootste wetenschappelijke conferentie op het gebied van managementwetenschappen. In 2016 ben ik gestart met een promotie-onderzoek, sinds 2019 op de TU Twente, naar wijs en effectief leiderschap.